FAQ

WAT ZIJN DE LEVERTIJDEN?

De sieraden van GOLLD worden speciaal voor jou gemaakt, dit proces duurt 5-7 werkdagen.

KAN IK MIJN BESTELLING VOLGEN?

Zodra je pakket is verzonden ontvang je een Track&Trace-nummer per mail. Hiermee kun je je bestelling volgen.

IS MIJN BESTELLING VERZEKERD?

We verzekeren elk pakket vanaf het moment dat het wordt vervoerd tot het moment dat het bij je wordt afgeleverd, of totdat je het ophaalt bij een PostNL-punt. Als je de vervoerder toestaat je pakket zonder handtekening af te leveren (bijv. buiten je voordeur), neemt GOLLD geen verantwoordelijkheid voor de bezorging.

KAN IK EEN SIERAAD RETOURNEREN?

Eventuele retourzendingen moeten binnen 30 dagen na ontvangst worden geretourneerd. Artikelen moeten in ongebruikte staat, onbeschadigd, ongewijzigd, zonder krassen en in de originele verpakking retour worden gestuurd. Je geretourneerde artikel kan worden geruild voor een nieuw artikel of je kunt er een terugbetaling voor krijgen. Custom made sieraden kunnen niet worden geruild.

WELKE MAAT RING HEB IK?

Je kunt een ring die past om de gewenste vinger opmeten; de diameter aan de binnenkant van de ring is de maat. GOLLD kan eventueel een maat aanpassen. Mail naar info@golld.nl voor de juiste maat.

HOE VERZORG IK MIJN GOLLD SIERADEN?

De sieraden van GOLLD zijn gemaakt om een heel leven mee te gaan. Daarom bieden we een levenslange garantie. Maar zelfs de beste kwaliteit 14k goud, heeft aandacht en zorg nodig.

- bewaar sieraden altijd in een geschikt sieradendoosje om krassen te voorkomen.

- vermijd contact met parfums, chloor, lotions, haarspray, cosmetica, wasmiddelen en andere chemicaliën aangezien deze de kleur of glans kunnen aantasten.

- doe sieraden af ​​tijdens het sporten, douchen, slapen, schoonmaken enz.

WAAR WORDEN GOLLD SIERADEN GEMAAKT?

Alle sieraden van GOLLD worden in Nederland ontworpen en gemaakt.

WAAR BESTAAT 14K GOUD UIT?

De term 'karaat' geeft aan hoeveel puur goud er in een sieraad verwerkt zit. Eén karaat is 1/24e deel zuiver goud. Een sieraad van 24 karaat goud bestaat dus helemaal uit goud, terwijl een sieraad van 14 karaat goud voor 58.5% uit goud bestaat (14/24 = 0.585). De rest wordt aangevuld met koper en/of zilver. Vanwege deze percentages wordt 14 karaat goud ook wel 585 goud genoemd. Het toevoegen van koper, zilver en/of palladium aan het goud wordt ook wel een ‘legering’ genoemd.

WAAROM IS HET BETER OM GOUD TE RECYCLEN?

De huidige goudwinning is niet goed voor mens en milieu. De goudwinning werkt immers erg inefficiënt. Dit komt omdat er een hoop afval (oa. giftige chemicaliën) bij komt bij het delven van goud. Kwik wordt in de goudwinning gebruikt om goud te scheiden van de waardeloze grond omdat kwik de eigenschap heeft dat het zich aan goud hecht. Het kwik wordt vervolgens van het goud afgebrand met een chemische stof. Daarnaast werken er wereldwijd 25 miljoen mensen in goudmijnen, waaronder 1,5 miljoen kinderen, onder slechte omstandigheden. Met name in de kleine, vaak officieuze mijnen heerst de ergste vorm van kinderarbeid. De trend 'gold-plated' (een dun laagje goud op een zilveren of bronzen sieraad) maakt gouden sieraden betaalbaar. Er is hierdoor nog meer vraag naar goud. En de druk op de goudmijnen neemt toe.

HOE DUURZAAM IS GOLLD?

We zijn geen 100% duurzaam bedrijf, maar doen altijd ons best om keuzes te maken die passen bij onze doelen; een eerlijke goudketen en bewustwording van een wereldprobleem voor mens en milieu.

De sieraden van GOLLD zijn gemaakt van 100% recycled 14k goud. Alle verpakkingen en sieradendoosjes zijn gemaakt van 100% recycled karton.

WAAROM GRAVEERT GOLLD SIERADEN MET EEN LASER?

Het mooiste resultaat krijg je met een laser gravure! Met een lasermachine zijn er meer mogelijkheden in ontwerpen en technieken en nog belangrijker; de gravure blijft beter zichtbaar. GOLLD for life!

WAAR IS DE PRACHTIGE KLEDING VAN?

Alle kleding die Jessica draagt is van Daen's Fashion. Mooie collecties van Nederlandse labels en bijzondere internationale merken voor zowel mannen als vrouwen. Check www.daens.nl