translation missing: nl.general.navigation.skip_to_content

GUILT FREE GOLLD

GUILT FREE GOLLD

Wist je dat er wereldwijd zo’n 25 miljoen mensen in goudmijnen werken, waarvan bijna 10 miljoen vrouwen en 1,5 miljoen kinderen? Met name in de kleine, vaak officieuze mijnen heerst de ergste vorm van kinderarbeid.

Alsof het gegeven van 1,5 miljoen werkende kinderen in een goudmijn nog niet genoeg is, gebeurt dit vaak onder zeer onveilige en ongezonde omstandigheden. Naast de grote kans op ongelukken en instortingen, loopt de gezondheid van de kinderen ook groot gevaar. Het veelvuldig gebruik van kwik beschadigt de jonge gezondheid immers aanzienlijk. Niet alleen van de werkende kinderen, ook ongeboren én pasgeboren baby’s die moedermelk drinken kunnen besmet raken door de in de goudmijn werkende moeder. Daarnaast gaan werkende kinderen niet naar school en missen daardoor de kans op een stabiele en gezonde toekomst. 

Om dit wereldprobleem aan te pakken werken partijen oa. als Solidaridad, Unicef en de overheid samen. Oftewel een brede coalitie van bedrijven en organisaties in de Nederlandse goudsector om misstanden zoals uitbuiting en milieuschade in de goudketen te voorkomen. Deze partijen vormen Het Convenant Verantwoord Goud. Het Convenant heeft als doel een positief effect te bewerkstelligen op de internationale keten. GOLLD sluit zich hier bij aan en is het eerste merk in Nederland met een 100% gerecycled gouden sieraden collectie.

Bekijk de collectie

Ook jij kunt bijdragen aan een betere goudindustrie

GUILT FREE GOLLD

Bekijk de collectie

Use this banner to greet your customers and inform them about new collections, sales or shipping policies.

GOLLD to change!

Het is hoog tijd voor verandering in de wereldwijde goudindustie. Bij GOLLD weten we dat ook kleine stappen in de juiste richting helpen.

GOLLD Delivery

GOLLD levert de producten over heel de wereld. De productietijd van de sieraden is 5 tot 7 werkdagen. De verzending van de bestellingen is gratis.